Fletcher Boutique Hotel Slaak-Rotterdam. Een prachtig hotel met 74 kamers, twee vergaderzalen, een luxe restaurant, een gezellige bar waar je altijd welkom bent en een centrale ligging in het centrum van Rotterdam. ‘Ons restaurant ’t Slaakhuys is echt een pareltje’, vertelt commercieel manager Laurence Drescher trots.
Met een lach van oor tot oor loopt Laurence door het hotel. ‘Dit gebouw ademt geschiedenis’, zegt hij. ‘Het was ooit een krantendrukkerij en is sinds 2010 een Rijksmonument. In ons restaurant sieren de muren kunstwerken van de Rotterdamse kunstenaar Marcel Labrie. Prachtig toch?’
‘Wat ik persoonlijk zo mooi vind is de ambiance in het hotel en het restaurant’, zegt Laurence. ‘Een unieke mix van nostalgie en luxe. Je voelt de geschiedenis in elke hoek. Ja, ik ben er zeker van dat we hier iets heel bijzonders hebben neergezet!’
Met een lach van oor tot oor loopt Laurence door het hotel. ‘Dit gebouw ademt geschiedenis’, zegt hij. ‘Het was ooit een krantendrukkerij en is sinds 2010 een Rijksmonument. In ons restaurant sieren de muren kunstwerken van de Rotterdamse kunstenaar Marcel Labrie. Prachtig toch?’
Feest voor fijnproevers
De menukaart van ’t Slaakhuys is een feest voor fijnproevers, geïnspireerd door het Michelin-restaurant De Kromme Dissel van Fletcher Hotels met sterrenchef Tonny Berentsen. ‘Dit is wat wij willen, een tophotel én een toprestaurant. Het restaurant is sinds juni open. Als mensen hier op bezoek komen moet het een ervaring worden om nooit te vergeten. Een culinaire beleving. Ik denk dat we daar in slagen.’Tekst gaat verder onder de foto:
Populaire lunchlocatie
’t Slaakhuys is niet alleen de plek voor een voortreffelijk diner, maar ook een populaire lunchlocatie voor het bedrijfsleven. ‘En we hebben bovendien twee moderne en sfeervolle vergaderzalen. De locatie is ideaal: vlakbij het centrum en geen parkeerproblemen.’‘Wat ik persoonlijk zo mooi vind is de ambiance in het hotel en het restaurant’, zegt Laurence. ‘Een unieke mix van nostalgie en luxe. Je voelt de geschiedenis in elke hoek. Ja, ik ben er zeker van dat we hier iets heel bijzonders hebben neergezet!’
Tekst: Cris Rolandus
Fotografie: Jan Kok