In oktober 2015 gooide Dirk Jan Deelen de deuren van Café Gers in Spijkenisse open. ‘Gers! Een knipoog naar de jaren negentig’, lacht hij. ‘Gerse trui, Gerse schoenen, iedereen zei dat toen. Het is lekker Rotterdams, en daarom moest de naam gewoon Gers zijn.’
Met ruim 25 jaar horeca-ervaring heeft Dirk Jan alles wel zo’n beetje gedaan. ‘Ik heb nooit een uitgestippeld pad gevolgd. Ik heb jaren als zanger in de Skihut op het Stadhuisplein gestaan en in talloze zaken gewerkt. In de beginperiode woonde ik in Rotterdam en studeerde in Leiden, maar ik was eigenlijk altijd in Rotterdam te vinden. Hier wilde ik zijn.’
Bijna tien jaar geleden kreeg Dirk Jan de kans om een café over te nemen. Hij twijfelde geen moment. ‘Ik woonde inmiddels al in Rhoon met mijn vrouw. Een collega-ondernemer uit Spijkenisse tipte me over Café de Keijzer, dat te koop stond. Hij wist dat ik op zoek was, het voelde meteen goed.’
Tekst gaat verder onder de foto
Afrojack
Dirk Jan hapte toe: ‘Café de Keijzer was van twee eigenaren, waaronder de moeder van DJ Afrojack. Ik nam de exploitatie over en maakte er Gers van! Vanaf het begin was het idee om leuke avonden te organiseren met veel muziek, lekker mainstream. En dat loopt nog steeds als een trein.’
‘Lekkere muziek en een goede sfeer, daar draait het om bij ons. Op vrijdag en zaterdag hebben we DJ’s staan van 22 uur tot 4 uur. En vanaf oktober tot en met maart is er iedere zondag vanaf 16 uur livemuziek met geweldige bands. In november staan de Wannebiez bij ons en ook Wil Dalmee komt deze winter optreden. Een mooie mix van muziek dus, en in de zomer kunnen mensen weer genieten van ons grote terras in de zon.’
Trots
‘Ik doe nu echt wat ik leuk vind. Na jarenlang van alles en nog wat te hebben gedaan in de horeca, heb ik met Gers gevonden wat ik wil. Drie jaar geleden heb ik met twee vrienden het pand ook kunnen kopen, dat is heel fijn. En volgend jaar bestaan we alweer tien jaar, daar ben ik wel trots op.’
‘Ik zou dit niet kunnen zonder mijn bedrijfsleider Roy Kraaijenbink. Hij is er bijna vanaf het begin bij. Roy is een echte horecajongen, werkte vroeger ook altijd op het Stadhuisplein, en hij is echt mijn steun en toeverlaat. Maar dat geldt natuurlijk voor het gehele personeel, het zijn stuk voor stuk toppers. En het leuke is: mijn vrouw is lerares, maar ook een belangrijk gezicht in het bedrijf. Ze is door haar ervaring in de horeca in haar studententijd, echt een op en top gastvrouw.’
Om de beste ervaringen te bieden, gebruiken wij technologieën zoals cookies om informatie over je apparaat op te slaan en/of te raadplegen. Door in te stemmen met deze technologieën kunnen wij gegevens zoals surfgedrag of unieke ID's op deze site verwerken. Als je geen toestemming geeft of uw toestemming intrekt, kan dit een nadelige invloed hebben op bepaalde functies en mogelijkheden.
Functioneel
Altijd actief
De technische opslag of toegang is strikt noodzakelijk voor het legitieme doel het gebruik mogelijk te maken van een specifieke dienst waarom de abonnee of gebruiker uitdrukkelijk heeft gevraagd, of met als enig doel de uitvoering van de transmissie van een communicatie over een elektronisch communicatienetwerk.
Voorkeuren
De technische opslag of toegang is noodzakelijk voor het legitieme doel voorkeuren op te slaan die niet door de abonnee of gebruiker zijn aangevraagd.
Statistieken
De technische opslag of toegang die uitsluitend voor statistische doeleinden wordt gebruikt.De technische opslag of toegang die uitsluitend wordt gebruikt voor anonieme statistische doeleinden. Zonder dagvaarding, vrijwillige naleving door je Internet Service Provider, of aanvullende gegevens van een derde partij, kan informatie die alleen voor dit doel wordt opgeslagen of opgehaald gewoonlijk niet worden gebruikt om je te identificeren.
Marketing
De technische opslag of toegang is nodig om gebruikersprofielen op te stellen voor het verzenden van reclame, of om de gebruiker op een site of over verschillende sites te volgen voor soortgelijke marketingdoeleinden.