Daniëlle Graafland van Studio DG doet het ieder jaar met plezier: een rit van bijna vier uur naar het Duitse Melle, net voorbij Osnabrück. Waarom? Om zich onder te dompelen in de nieuwste keukentrends op de belangrijkste beurzen.
‘Ja, natuurlijk ben ik al op de hoogte van de trends’, vertelt ze. ‘Maar elke beurs is weer een bron van inspiratie. Je ziet daar echt de meest prachtige keukens. Voor liefhebbers zoals ik is het echt een walhalla.’
In Duitsland is Daniëlle onlangs veel wijzer geworden. ‘We zien een duidelijke verschuiving naar organische vormen in de keuken’, zegt ze. ‘Zachte, afgeronde werkbladen. Niet alleen mooi om naar te kijken, ze geven ook een fijne, ontspannen sfeer aan de ruimte.’
‘En naast PITT cooking op gaspitten, kunnen er ook PITT cooking inductie kookzones vrij in een werkblad worden geplaatst.’
‘Oh, en we zien meer keukenkasten tot aan het plafond en de bijkeukens gaan een belangrijkere rol spelen. Alles in dezelfde stijl, dezelfde fronten. En efficiënt.’
‘Wat leuk is, is dat mensen ook steeds vaker vragen om hun woning in te richten. Het concept breidt zich steeds verder uit. Ik bied de klant totale ontzorging, van ontwerp tot realisatie. Daarnaast bedien ik ook de vastgoedmarkt. Ik heb een droomjob. Ik maak mensen blij met prachtige keukens. Ook in 2025!’
‘Ja, natuurlijk ben ik al op de hoogte van de trends’, vertelt ze. ‘Maar elke beurs is weer een bron van inspiratie. Je ziet daar echt de meest prachtige keukens. Voor liefhebbers zoals ik is het echt een walhalla.’
In Duitsland is Daniëlle onlangs veel wijzer geworden. ‘We zien een duidelijke verschuiving naar organische vormen in de keuken’, zegt ze. ‘Zachte, afgeronde werkbladen. Niet alleen mooi om naar te kijken, ze geven ook een fijne, ontspannen sfeer aan de ruimte.’
Japandi-stijl
Een andere trend die steeds terrein wint, is de Japandi-stijl, een verfijnde mix van Japans minimalisme en Scandinavische warmte. ‘Deze stijl staat voor eenvoud, functionaliteit, harmonie en een balans tussen rustgevende neutrale tinten met energieke accenten.’Slimme keukens
Daniëlle ziet de keukens in 2025 ook steeds slimmer worden: ‘We gaan richting keukens die met je meedenken. Slimme ovens, koelkasten, kookplaten, zelfs koffiemachines. Je bedient ze allemaal via apps. Het wordt eenvoudiger.’‘En naast PITT cooking op gaspitten, kunnen er ook PITT cooking inductie kookzones vrij in een werkblad worden geplaatst.’
Tekst gaat verder onder de foto
Kleuren
En de kleuren? Daniëlle: ‘Denk aan houtsoorten zoals eiken en noten, gecombineerd met olijfgroen en lichte aardetinten. Maar ook de wat luxere houtsoorten, zoals walnoot en kersen, gaan in steeds meer interieurs voorkomen.’‘Oh, en we zien meer keukenkasten tot aan het plafond en de bijkeukens gaan een belangrijkere rol spelen. Alles in dezelfde stijl, dezelfde fronten. En efficiënt.’
Eigen studio
Daniëlle is met Studio DG gevestigd op de Prins Hendrikkade, met uitzicht op De Hef. ‘Een inspirerende en knusse plek. Ik heb mijn eigen studio waar ik op afspraak klanten ontvang. Zoeken we samen materialen uit en creëren we het ideale ontwerp.’‘Wat leuk is, is dat mensen ook steeds vaker vragen om hun woning in te richten. Het concept breidt zich steeds verder uit. Ik bied de klant totale ontzorging, van ontwerp tot realisatie. Daarnaast bedien ik ook de vastgoedmarkt. Ik heb een droomjob. Ik maak mensen blij met prachtige keukens. Ook in 2025!’
Tekst: Cris Rolandus
Fotografie: Cijrille Kurvers/Studio Nul