Jasper Kolet is een echte horecaman. Al van jongs af aan wist hij dat dit zijn wereld zou zijn. ‘Het begon als tiener allemaal bescheiden in de kantine van BVV Barendrecht, maar al snel deed ik mijn eerste klusjes in cafés in de buurt. Inmiddels loop ik al zo’n 25 jaar rond in de horeca: ik was barman, draaide plaatjes en ben sinds 15 jaar ondernemer.’
Jasper is de trotse eigenaar van drie zaken: Lust Barendrecht, Bonheur by Lust en een bruisende feestlocatie. ‘Ik ben een echte vakidioot’, vertelt hij. ‘Als ik ergens een drankje doe, kan ik het niet laten om het licht te controleren, te kijken hoe de tafels staan en of de muziek goed is afgesteld.’
De aandacht voor details ontwikkelde Jasper op het Stadhuisplein in Rotterdam, waar hij bedrijfsleider was van Get Back en de Skihut. ‘Een waanzinnige tijd. Ik leerde ontzettend veel en sloeg alles op in mijn hoofd. Kennis die ik wel meegenomen heb naar Lust en Bonheur.’
Jasper, inmiddels 44, straalt als hij over zijn zaken praat. ‘Ja, natuurlijk ben ik trots, maar het voelt nog niet alsof ik er al ben. Lust Barendrecht bestaat sinds 2009 en is een heerlijk knusse tapasbar. Het ademt sfeer en gezelligheid. Het heeft een beetje dat gevoel van een bruine kroeg, warm en vertrouwd.’
Jasper is de trotse eigenaar van drie zaken: Lust Barendrecht, Bonheur by Lust en een bruisende feestlocatie. ‘Ik ben een echte vakidioot’, vertelt hij. ‘Als ik ergens een drankje doe, kan ik het niet laten om het licht te controleren, te kijken hoe de tafels staan en of de muziek goed is afgesteld.’
Details
‘Het zit ‘m in de details. Daar geloof ik echt in. Mijn personeel wordt er soms gek van, en mijn vrouw vindt het ook niet altijd leuk om met mij uit eten te gaan’, lacht hij.De aandacht voor details ontwikkelde Jasper op het Stadhuisplein in Rotterdam, waar hij bedrijfsleider was van Get Back en de Skihut. ‘Een waanzinnige tijd. Ik leerde ontzettend veel en sloeg alles op in mijn hoofd. Kennis die ik wel meegenomen heb naar Lust en Bonheur.’
Tekst gaat verder onder de foto
Alles moet kloppen
Zijn passie voor sfeer en gezelligheid zit er van jongs af aan in. ‘Volgens mijn moeder wist ik al op mijn twaalfde precies wat ik wilde doen. Ik was altijd bezig om thuis de boel gezellig te maken: toastjes maken, drankjes, alles moest kloppen. Dat is nooit meer veranderd.’Jasper, inmiddels 44, straalt als hij over zijn zaken praat. ‘Ja, natuurlijk ben ik trots, maar het voelt nog niet alsof ik er al ben. Lust Barendrecht bestaat sinds 2009 en is een heerlijk knusse tapasbar. Het ademt sfeer en gezelligheid. Het heeft een beetje dat gevoel van een bruine kroeg, warm en vertrouwd.’
Grandcafé
En Bonheur? ‘Heel anders! Bonheur is een grandcafé. Het is elegant, ruim en licht, met mooie producten die ook nog eens prachtig gepresenteerd worden. Het heeft een totaal andere uitstraling dan Lust. Ja, ik ben wel trots op wat we hebben bereikt. En ik ben ook trots op mijn vrouw. Zonder haar had ik dit niet kunnen doen.’Tekst: Cris Rolandus
Fotografie: Vincent van Dordrecht