‘We zijn open!’ Dat zegt Terry Priem trots. Gastrobar STER heeft in de afgelopen maand een metamorfose ondergaan en heropent deze week als Secreto Spanish Restobar. Samen met zijn vrouw Esther van Otterloo staat Terry klaar om de eerste gasten te ontvangen aan de Jericholaan in Rotterdam.
‘Het is echt prachtig geworden, precies zoals we het ons hadden voorgesteld’, zegt Terry met een glimlach van oor tot oor. ‘De bar nodigt uit om aan te hangen, de warme kleuren brengen je meteen in de juiste stemming, en de Spaanse accenten zorgen voor dat heerlijke vakantiegevoel.’
‘We zijn ook ontzettend blij met onze nieuwe Spaanse chef. Ik geloof echt dat het daverend succes gaat worden.’
‘Nu kunnen we eindelijk weer doen waar we goed in zijn: mensen een fantastische middag of avond bezorgen. En dit keer helemaal in Spaanse stijl, met veel tapas!’
Die terugkeer naar tapas voelt vertrouwd voor Terry en Esther. ‘Hier aan de Jericholaan begonnen we ooit met shared dining, een concept dat door corona helaas moest wijken voor een gangendiner. Maar diep van binnen wisten we altijd: we willen terug naar hoe het ooit was. En tapas, dat is waar de Spaanse keuken om draait. Kleine gerechtjes, vol smaak, die je samen deelt. Maar het gaat niet alleen om het eten, het is die hele beleving. Gezelligheid en sfeer, dat is Spanje!’
Rotterdamse Zaken heeft dit jaar al meerdere keren met partners genoten van een lunch bij Terry. ‘Het grootste compliment is wanneer mensen zich bij ons thuis voelen. Als gasten vertrekken met een glimlach en aangeven dat ze graag terugkomen, weet je dat je iets goed doet.’
‘Het is echt prachtig geworden, precies zoals we het ons hadden voorgesteld’, zegt Terry met een glimlach van oor tot oor. ‘De bar nodigt uit om aan te hangen, de warme kleuren brengen je meteen in de juiste stemming, en de Spaanse accenten zorgen voor dat heerlijke vakantiegevoel.’
‘We zijn ook ontzettend blij met onze nieuwe Spaanse chef. Ik geloof echt dat het daverend succes gaat worden.’
Tekst gaat verder onder de foto
Spannend
Het was spannend in de afgelopen weken, geeft Terry toe. ‘De verbouwing heeft een dikke maand geduurd. Er komt van alles op je af, aannemers die in en uitlopen, plannen die hier en daar bijgesteld moeten worden. Maar langzaam zie je het plaatje samenkomen, en dat geeft zo’n enorme boost.’‘Nu kunnen we eindelijk weer doen waar we goed in zijn: mensen een fantastische middag of avond bezorgen. En dit keer helemaal in Spaanse stijl, met veel tapas!’
Die terugkeer naar tapas voelt vertrouwd voor Terry en Esther. ‘Hier aan de Jericholaan begonnen we ooit met shared dining, een concept dat door corona helaas moest wijken voor een gangendiner. Maar diep van binnen wisten we altijd: we willen terug naar hoe het ooit was. En tapas, dat is waar de Spaanse keuken om draait. Kleine gerechtjes, vol smaak, die je samen deelt. Maar het gaat niet alleen om het eten, het is die hele beleving. Gezelligheid en sfeer, dat is Spanje!’
Tekst gaat verder onder de foto
Grootste compliment
Terry is niet alleen eigenaar van de nieuwe restobar. In 2023 opende hij ook de deuren van Restaurant STER aan de Honingerdijk. ‘In beide restaurants willen we onze gasten verrassen met gedurfde smaakexplosies. We houden van stoere gerechten met veel kleur.’Rotterdamse Zaken heeft dit jaar al meerdere keren met partners genoten van een lunch bij Terry. ‘Het grootste compliment is wanneer mensen zich bij ons thuis voelen. Als gasten vertrekken met een glimlach en aangeven dat ze graag terugkomen, weet je dat je iets goed doet.’
Tekst: Cris Rolandus
Fotografie: Esther van Otterloo / Vincent van Dordrecht