Terry Priem en Esther van Otterloo sluiten na 2,5 jaar de deuren van Restaurant STER. ‘Op zaterdag 28 juni is het tijd om afscheid te nemen’, zeggen zij. ‘Ondanks het lastige laatste jaar kijken we met een goed gevoel terug op onze tijd hier aan de Honingerdijk. We zijn trots op ons team, dat zich met hart en ziel heeft ingezet voor STER.’
Per 1 juli krijgt het fine-diningrestaurant van Terry en Esther een nieuwe eigenaar, die de exploitatie onder een andere naam zal voortzetten. Terry legt uit dat STER, dat eind 2022 haar deuren opende, te veel last heeft van de huidige marktsituatie. ‘Toen we in 2022, na de laatste coronalockdown, de kans kregen om deze prachtige locatie over te nemen, hadden we de wind mee.’
‘We waren dan ook heel tevreden over onze eerste periode hier. Maar sinds vorig jaar is het klimaat voor fine-dining verslechterd, rijzen de kosten de pan uit en is het enorm lastig om voor het hogere segment goed gekwalificeerd personeel te vinden. In het weekend is de zaak goed gevuld met gasten, maar de gastbezetting door de week is onvoldoende om uit de kosten te komen.’
‘We hebben er alles aan gedaan, maar het lukt niet om een financieel gezond resultaat te behalen. Dan moet je realistisch zijn en de knoop doorhakken. Daarom hebben we besloten een opvolger te zoeken voor de exploitatie.’
Tekst gaat verder onder de foto
Afscheidsmenu
Het team van Restaurant STER zwaait af met een speciaal menu. ‘We sluiten af met een mooi afscheidsmenu, waarin we terugkijken op 2,5 jaar Restaurant STER’, vertelt Terry. ‘Tot en met 28 juni serveren we alleen dit menu en geen à la carte. We hopen dat we deze laatste weken nog veel gasten mogen verwelkomen om samen terug te blikken.’
Na 1 juli leggen Terry en Esther zich toe op hun andere Rotterdamse restaurant Secreto, dat een meer laagdrempelige Spaanse formule heeft. ‘Verder zijn we nog steeds actief met STER Culinair, het bedrijf waarmee ik culinair advies geef en waarmee we catering, events en privédiners thuis en op locatie verzorgen.’
‘Esther werkt al jaren achter de schermen voor onze restaurants en STER Culinair en heeft een reclameachtergrond. Zij gaat die kennis nu inzetten als business sidekick. Op freelancebasis helpt ze ondernemers als creatief en operationeel ondersteuner met zaken als organisatie, administratie, vormgeving en marketing.’
Fotografie: Vincent van Dordrecht & Restaurant STER
Beheer toestemming
Om de beste ervaringen te bieden, gebruiken wij technologieën zoals cookies om informatie over je apparaat op te slaan en/of te raadplegen. Door in te stemmen met deze technologieën kunnen wij gegevens zoals surfgedrag of unieke ID's op deze site verwerken. Als je geen toestemming geeft of uw toestemming intrekt, kan dit een nadelige invloed hebben op bepaalde functies en mogelijkheden.
Functioneel
Altijd actief
De technische opslag of toegang is strikt noodzakelijk voor het legitieme doel het gebruik mogelijk te maken van een specifieke dienst waarom de abonnee of gebruiker uitdrukkelijk heeft gevraagd, of met als enig doel de uitvoering van de transmissie van een communicatie over een elektronisch communicatienetwerk.
Voorkeuren
De technische opslag of toegang is noodzakelijk voor het legitieme doel voorkeuren op te slaan die niet door de abonnee of gebruiker zijn aangevraagd.
Statistieken
De technische opslag of toegang die uitsluitend voor statistische doeleinden wordt gebruikt.De technische opslag of toegang die uitsluitend wordt gebruikt voor anonieme statistische doeleinden. Zonder dagvaarding, vrijwillige naleving door je Internet Service Provider, of aanvullende gegevens van een derde partij, kan informatie die alleen voor dit doel wordt opgeslagen of opgehaald gewoonlijk niet worden gebruikt om je te identificeren.
Marketing
De technische opslag of toegang is nodig om gebruikersprofielen op te stellen voor het verzenden van reclame, of om de gebruiker op een site of over verschillende sites te volgen voor soortgelijke marketingdoeleinden.