Terry Priem straalt. Gastrobar STER aan de Jericholaan in Rotterdam wordt omgetoverd tot een nieuw en fris concept. Niet zomaar een, maar met een heerlijke Spaanse twist. Want ja, Terry en zijn vrouw Esther zijn hopeloos verliefd op Spanje. ‘We komen al 15 jaar in Dénia, een pittoreske parel tussen Alicante en Valencia’, zegt Terry.
Vanaf 1 november brengt chefkok Terry met de Spaanse restobar een stukje Spanje naar Kralingen. ‘Spaans eten draait natuurlijk om tapas. Kleine, smaakvolle gerechtjes. Dat was ooit precies hoe we hier begonnen zijn, met shared dining.’
‘Vier jaar geleden moesten we vanwege corona schakelen naar een gangendiner. Maar diep van binnen bleef dat verlangen om terug te keren naar hoe het ooit was. En dat doen we nu, maar dan met Spaanse invloeden.’
Tapas dus, maar dan wel een tikje luxer’, legt Terry uit. ‘Mooie gerechtjes om samen van te genieten. Een tafel vol heerlijke hapjes, lekker relaxed. We zijn helemaal weg van de Spaanse gastronomie: de sfeer, de gezelligheid, de wijnen.’
En wat komt er op het menu? ‘Ik wil niet te veel verklappen, maar een ding kan ik wel zeggen: er komt een Valenciaans gerecht op de kaart, de Coca de Dénia. Een luxe, hartig belegde minipizza die je absoluut moet proberen. Elke keer als we in Dénia zijn, bestellen we die. Echt een favoriet.’
Vanaf 1 november brengt chefkok Terry met de Spaanse restobar een stukje Spanje naar Kralingen. ‘Spaans eten draait natuurlijk om tapas. Kleine, smaakvolle gerechtjes. Dat was ooit precies hoe we hier begonnen zijn, met shared dining.’
‘Vier jaar geleden moesten we vanwege corona schakelen naar een gangendiner. Maar diep van binnen bleef dat verlangen om terug te keren naar hoe het ooit was. En dat doen we nu, maar dan met Spaanse invloeden.’
Tapas dus, maar dan wel een tikje luxer’, legt Terry uit. ‘Mooie gerechtjes om samen van te genieten. Een tafel vol heerlijke hapjes, lekker relaxed. We zijn helemaal weg van de Spaanse gastronomie: de sfeer, de gezelligheid, de wijnen.’
Nieuwe vibe
Terry en Esther zijn inmiddels druk in de weer met de transformatie van STER. ‘Een frisse look, een nieuwe vibe. Natuurlijk ademt alles straks Spanje, met prachtige tafeltjes, ook lekker aan het raam, en zonnige kleuren. Het wordt zomers, het wordt vrolijk. We kunnen echt niet wachten om de deuren weer open te gooien.’En wat komt er op het menu? ‘Ik wil niet te veel verklappen, maar een ding kan ik wel zeggen: er komt een Valenciaans gerecht op de kaart, de Coca de Dénia. Een luxe, hartig belegde minipizza die je absoluut moet proberen. Elke keer als we in Dénia zijn, bestellen we die. Echt een favoriet.’
Smaakcombinaties
Naast het restaurant aan de Jericholaan heeft Terry sinds januari 2023 ook Restaurant STER aan de Honingerdijk. Een culinaire belevenis. ‘We verrassen onze gasten daar met gedurfde smaakcombinaties. En dat gaan we vanaf 1 november ook doen in de Spaanse restobar.’Tekst: Cris Rolandus
Fotografie: Aldwin van Krimpen