In elf jaar is Gastrobar Hartig uitgegroeid tot een plek waar mensen graag terugkomen. Voor het eten én voor de mensen. Achter de schermen blijft eigenaar Stephan de Leur vooral één ding doen: luisteren. Naar zijn gasten, en naar zijn team. En dat levert binnenkort iets nieuws op.
‘In het begin wisselden we drie à vier keer per jaar van menukaart,’ vertelt hij. ‘Maar ik vraag het ook aan mijn gasten: hoe vind je het? Daar krijg je feedback op. En als je een leuk babbeltje maakt met mensen, dan zijn ze ook echt oprecht en vaak inspirerend.’
Die gesprekken veranderden de koers van de kaart. Wat begon als een flexibel menu, werd langzaam een vaste waarde, op verzoek van de gasten zelf. ‘Dat komt echt door de feedback’, zegt Stephan. ‘Gasten zeiden: “Dit mag je er echt niet afhalen.” Op een gegeven moment mocht er niks meer af, want dáár kwamen ze voor terug.’
Tekst gaat verder onder de video
Creativity from the Chef
En toch verrast Stephan met een nieuw concept. ‘Een kok is creatief, die wil zijn creativiteit kwijt’, zegt hij. Samen met zijn team bedacht Stephan een manier om zijn koks meer ruimte te geven. Vanaf september opent Hartig op maandag de deuren voor Creativity from the Chef.
‘Chef’s Choice vind ik altijd zo vaag klinken’, legt Stephan uit. ‘Dus dit wordt iets anders: elke maandag mag één van onze chefs een driegangenmenu samenstellen. Helemaal zelf, binnen de kaders van wat wij doen: internationaal, shared dining. Maar het mag volledig uit hun eigen keuken of achtergrond komen. Ze mogen het ook zelf presenteren aan de gast.’
Tekst gaat verder onder de foto
Vrije hand
De chefs hebben daarbij een vrije hand, zolang het maar deelbaar blijft en past bij de sfeer van Hartig. ‘Ik luister graag naar mijn mensen. Ik vind het belangrijk dat zij ook hun ei kwijt kunnen. En dat wordt heel goed ontvangen.’
Voor 20 juli leverden de chefs hun menu’s aan. Vanaf september staat er dus elke maandag iets nieuws op tafel. ‘Ik vind het zelf ook leuk om te zien hoe mijn koks daarmee omgaan. Vanaf september is elke maandag een verrassing. Maar het à la carte-menu is natuurlijk ook gewoon beschikbaar.’
Tekst: Cris Rolandus
Fotografie: Sylvia Kuiper
Beheer toestemming
Om de beste ervaringen te bieden, gebruiken wij technologieën zoals cookies om informatie over je apparaat op te slaan en/of te raadplegen. Door in te stemmen met deze technologieën kunnen wij gegevens zoals surfgedrag of unieke ID's op deze site verwerken. Als je geen toestemming geeft of uw toestemming intrekt, kan dit een nadelige invloed hebben op bepaalde functies en mogelijkheden.
Functioneel
Altijd actief
De technische opslag of toegang is strikt noodzakelijk voor het legitieme doel het gebruik mogelijk te maken van een specifieke dienst waarom de abonnee of gebruiker uitdrukkelijk heeft gevraagd, of met als enig doel de uitvoering van de transmissie van een communicatie over een elektronisch communicatienetwerk.
Voorkeuren
De technische opslag of toegang is noodzakelijk voor het legitieme doel voorkeuren op te slaan die niet door de abonnee of gebruiker zijn aangevraagd.
Statistieken
De technische opslag of toegang die uitsluitend voor statistische doeleinden wordt gebruikt.De technische opslag of toegang die uitsluitend wordt gebruikt voor anonieme statistische doeleinden. Zonder dagvaarding, vrijwillige naleving door je Internet Service Provider, of aanvullende gegevens van een derde partij, kan informatie die alleen voor dit doel wordt opgeslagen of opgehaald gewoonlijk niet worden gebruikt om je te identificeren.
Marketing
De technische opslag of toegang is nodig om gebruikersprofielen op te stellen voor het verzenden van reclame, of om de gebruiker op een site of over verschillende sites te volgen voor soortgelijke marketingdoeleinden.